İçeriğe geç

Diyanet Görevde Yükselme Sınavına Kimler Girebilir

Diyanet GYS’ye kimler girebilir?

1. En az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak, 2. Cumhurbaşkanlığı Teşkilatında en az 5 (beş) yıl çalışmış olmak, öğrenimleri sırasında en az 3 (üç) yıl memuriyet hizmetinde bulunmuş olmak. Başvuruların son tarihi.

Görevde yükselme sınavına kimler katılabilir?

1) Lise veya dengi okul mezunu olmak, 2) Genel Müdürlük merkez teşkilatı ve/veya taşra teşkilatında iki yıl olmak üzere toplam beş yıl hizmet süresine sahip olmak, 3) Ticari meslek lisesi (bakalorya) veya Milli Eğitim Bakanlığınca tanınan bir belgeden mezun olmak, 4) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

Diyanet görevde Yükselme Sınavı 2024 Ne Zaman Yapılacak?

Yayın tarihi | 2024 yılı Merkezi Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavları 17 Mayıs 2024 Cuma günü yapılacaktır.

Diyanet görevde yükselme sınavı kaç yılda bir yapılır?

Madde 7 – Devlet memurluğuna ilk defa atananlar ile sınavlı kadrolara nakledilenler için ihtiyaca göre yılda en çok iki defa; boş kadro sayısı iki bin ve üzeri olduğu takdirde Büronun uygun göreceği yer ve zamanlarda yılda en çok dört defa sınav yapılabilir.

Diyanetin sınavına kimler girebilir?

DHBT’ye giriş sayısında herhangi bir sınırlama yoktur. İlahiyat fakültesi mezunları. İslam fakültesi mezunları. İmam-Hatip liselerini bitirenler.

Müftülük sınavına kimler girebilir?

En az dört yıllık yüksek din eğitimi mezunu olmak, 5. İlahiyat alanında ihtisas dersi belgesine veya doktora derecesine sahip olmak, 6. Sınava başvuru tarihinden itibaren toplam 5 (beş) yıl süreyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmış olmak, 7. İlçe müftülüğünde kazanılmış bir unvanın bulunmaması, 8.

Kaç yıllık memur görevde yükselme sınavına girebilir?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet süresine sahip olmak. b) En az üç yıl Başkanlık Divanında görev yapmış olmak. c) Atanacağı kadro için yapılacak yükselme sınavında başarılı olmak.

Ünvan değişikliğine tabi kadrolar nelerdir?

(2) Bu Yönetmelik kapsamında unvan değişikliği yapılabilecek kadrolar aşağıda listelenmiştir: (a) Mühendis, mimar, matematikçi, istatistikçi, tercüman, sosyolog, psikolog, grafik tasarımcı, programcı, teknisyen, çizer, kütüphaneci, çocuk gelişim uzmanı, beslenme uzmanı, hemşire, çocuk bakım elemanı.

Görevde yükselme sınavında mülakat var mı?

faq (tkgm) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, Madde 8, birinci fıkra: “Yükselme veya unvan değişikliği ile atanacak personelin, yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olması zorunludur.” Bunun ön şartı yönetmeliğe göre yapılacak sözlü sınavdır.

2024 Diyanet alımları ne zaman yapılacak?

1- Adaylar tercihlerini 03.09.2024 tarihinden 05.09.2024 Perşembe günü saat 23:55’e kadar adresindeki “Sınav İşlemleri” menüsünden belirtmelidir.

Din hizmetleri uzmanı nasıl olunur?

Din Hizmetleri Uzmanlığı Sınavı’na girebilmek için en az dört yıllık yüksek din eğitimi almış olmak, ilahiyat alanında yüksek lisans derecesine veya ihtisas dalında sertifikaya sahip olmak, cumhurbaşkanlığı teşkilatında en az bir yıl veya en az üç yıl görev yapmış olmak ve diğer gerekli şartları taşımak gerekir.

Diyanet İşleri Yeterlilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Kullanıcı adınız ve şifrenizle DİBBYS/SINAV İŞLEMLERİM bölümüne giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Not: Başarılı adayların Temsil ve Yeterlilik (BAOKK) sınavı 09-13 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında Cumhurbaşkanlığı Merkezimizde yapılacaktır.

Görevde yükselme sınavına kimler girebilir?

7) Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavına başvuruda bulunabilmek için bakanlık kadrosunda çalışmış olmak gerekir; diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ilgili sınavlara başvuruda bulunamazlar.

Diyanet sube mudurlugu sınavı ne zaman?

2023 Yılı Görevde Yükselme Sınavı (Şube Müdürü) yazılı aşaması 11 Kasım 2023 tarihinde saat 14:00’te Ankara’da yapılacaktır.

Diyanet personeli ne kadar maaş alıyor?

Ankete katılan kullanıcıların maaş verilerine göre, bir din görevlisinin ortalama maaşı aylık 33.000 TL’dir. Din adamları için en düşük ortak maaş 26.400 TL iken, en yüksek maaş 40 TL’dir.

Diyanet GYS nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı, din hizmetleri alanında uzmanlık ve mesleki gelişime yönelik önemli bir adım olan Din Hizmetleri Uzmanı Yükseltme Sınavı’nı (REYS) düzenliyor.

Vaizlik sınavına kimler girebilir?

MADDE 7 – (1) Vaizlik giriş sınavına başvuranlarda; a) Din alanında dört yıllık üniversite mezunu olmak. b) İhtisas dersini başarıyla tamamlamış olmak. Kadınlarda bu şart aranmaz; sınavı kazandıkları takdirde, Başkanlık Divanı tarafından belirlenecek süre için kursa kabul edilirler.

Din Hizmetleri Uzmanı sınavına Kimler Girebilir?

Din Hizmetleri Uzmanlığı Sınavı’na girebilmek için en az dört yıllık yüksek din eğitimi almış olmak, ilahiyat alanında yüksek lisans derecesine veya ihtisas dalında sertifikaya sahip olmak, cumhurbaşkanlığı teşkilatında en az bir yıl veya en az üç yıl görev yapmış olmak ve diğer gerekli şartları taşımak gerekir.

GYS mülakat olacak mı?

Buna göre; Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Unvan Değişikliği ve Nakil Yoluyla Atama Yönetmeliği gereğince, yazılı yükselme sınavında başarılı olan adaylar için mülakat yapılacak; Yazılı sınav+mülakat puanı/2=başarı puanı belirlenecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Binevler Escort