İçeriğe geç

Cıngıllı Ne Anlama Gelir

Cıngıllı ne demek turkce?

Köydeki süslü sosyete kızlarına, ağanın kızı, ağanın kızı denir 🙂 Jingıl: Başlığa veya giysiye takılan, gümüş, altın para veya inciden yapılmış takı parçası.

Cıncık ne anlama gelir?

Cıncık kelimesi argoda cam ve cam parçaları için de kullanılır. Ayrıca, Adana yöresinde “cam eşya” yerine sıklıkla “cıncık” kelimesi kullanılır. Aslında cam eşyaya cıncıkçı da denir.

Cagil ismi ne anlama gelir?

İsmin genel anlamına bakacak olursak Çağıl ismi “Şelale gibi akan suyun sesi” olarak ifade edilmektedir. Yani gürültülü ve güçlü bir şelale olarak tanımlanabilir.

Cin gibi olmak ne anlama gelir?

Bu ifade çok zeki ve becerikli insanları tanımlamak için kullanılır. Bazı insanlar aşırı derecede zeki ve akıllıdır. “Esprili” terimi bu insanları tanımlamak için kullanılır. Öte yandan, bu ifade zeki olan ve tüm görevleri kolayca yapabilen insanlar için kullanılır.

Cıngıl ne anlama gelir?

Jingle, arka planda müzik eşliğinde akılda kalıcı bir reklam sloganıdır. Genellikle radyo ve televizyon reklamlarında kullanılır.

Cıngıllı hangi yörenin?

Öncelikle bu mantı tarifi bilinen mantı tariflerinden çok farklı. Balıkesir’in Gönen ilçesinde yapıldığı biliniyor ama bu mantıyı bulup yapan mutlaka yapmalı. Kalabalık misafirlere yetiyor. Yanına bir de çorba yaparsak mantıya yeteceğini düşünüyorum, tadı biraz yavan görünse de mükemmel.

Cincirik ne demek?

Ahşap direkler ve kirişlerden yapılmış salıncağa burada “Cincirik” adı veriliyor. Son yıllarda, küçük elle çalıştırılan dönme dolaplar ve gondollar da Cincirik’lerin yanında yerlerini buldular.

Bir Cındık ne demek?

cındık: Azıcık, çok az, çok küçük. slime/chiymuk: çatal.

Cillop ne anlama gelir?

Argo kelimelerden biri olan cillop, günlük hayatta sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Parlak ve pürüzsüz anlamına gelen kelime, genellikle ‘gibi’ edatıyla kullanılır.

Aden ismi ne anlama gelir?

Arapça kökenli bir isimdir. Cennet bahçesi anlamına gelir…

Candar ismi ne anlama gelir?

Candar, Türkçe kökenli bir erkek ismi olup, “can gibi sevilen, nazik, sevgi dolu” anlamına gelen “candan” kelimesinden türemiştir.

Çavgın ismi ne demek?

‘Gökyüzünü dolu veya yağmurla doldur!’ (YB, 181) Halk arasında en çok kullanılan çavgın kelimesinin anlamı ‘rüzgâr ve karla karışık yağmur’ olup, fiil halinde ‘soğuk bir yağmurla harap olmak’ anlamını verebiliriz.

Cin Cucugu gibi ne demek?

gin cucugu (Ar. + T.): Küçük, güçsüz, ama zeki ve yaramaz çocuk (EYSV. 31).

Şeytan gibisin ne demek?

çok akıllı ve kurnaz.

Çorbada tuzu bulunmak anlamı ne demek?

“Çorbada Tuz Var” Atasözünün Anlamı (TDK) İnsanların az da olsa çaba gösterip yardım etmek için ellerinden geleni yapmaları “Çorbada Tuz Var” sözüyle açıklanabilir. Bu söz, insanların az da olsa yardım etmek istediklerini göstermek içindir.

Cıngar ne demek?

Yunanca tsíngra “kavga, gürültü”. Yorum: gürültü, gevezelik. Kargaşa çıkarmak: tartışmak.

Ingıl Cıngıl ne demek?

Küçük üzüm salkımı anlamına gelen önemli bir kelimedir.

Cınnamon ne demek?

Türkçe-İngilizce sözlükte “tarçın” teriminin anlamları: 10 sonuçKategoriTürkçe3GenelTarçın ağacı4Genelkırmızımsı kahverengi tonu5GenelTarçın6GenelTarçın renkleri20 satır daha

Azeri dilinde Gala ne demek?

“Gala” kelimesi Azericede “gürültülü” veya “gürültülü” anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir